Yoga – træning for både krop og sjæl

Yoga træning øvelse
standard_sponsoreret_indholdHvis du er på udkig efter en træningsform, som gør underværker for ikke bare din krop, men også dit sind, så burde du virkelig overveje at begynde at dyrke yoga.

Yoga opstod oprindeligt i Indien og har dybe spirituelle rødder i såvel hinduismen som buddhismen. Man behøver dog ikke at være hverken hindu eller buddhist for at tage del i de mange gode ting, som det at praktisere yoga kan gøre for både krop og sind. Så lang tid, at man har lysten til at give sig i kast med træningsformen, så kan man næsten hundrede procent sikkert få et rigtigt godt udbytte af træningen.

I dag er der rigtig mange måder at komme i gang med at dyrke yoga på. Man kan læse bøger om emnet, tage på yoga retreat eller tage en yogatime i sit lokale fitnesscenter. Eller man kan vælge at gå i gang helt for sig selv. Det kræver ikke ret meget udstyr. En simpel yogamåtte, noget behageligt tøj og et par klik på outube er faktisk i bund og grund det eneste, man behøver for at komme i gang med at dyrke yoga hjemme i sin egen stue. Der er rigtig mange konti på youtube, som er hundrede procent dedikerede til at lave videoer, som på en underholdende og lettilgængelig måde forklarer, hvordan man kommer i gang med at dyrke yoga. På youtube kan man både finde videoer med hele træningspas samt videoer, som i stedet går i dybden med en enkelt position. De fleste kender posituren hunden, men der findes utallige andre stillinger. Youtube er et godt sted at udforske disse.

Mange fordele ved at dyrke yoga

Der er mange fordele for kroppen ved at dyrke yoga. Det er ikke en højintensitets-træningsform, så man skal ikke dyrke yoga som den eneste form for motion, hvis man er på jagt efter et hurtigt vægttab. Men yoga er en virkelig god træningsform, hvis man har som mål at styrke sin krop og forbedre sin fleksibilitet. Det er videnskabeligt bevist, at yoga har en utroligt positiv indvirkning på flere kendte lidelser i bevægeapparatet. Blandt andet kan man bruge yoga til at lindre besvær med ledsmerter fra blandt andet leddegigt og slidgigt. Der er altså utroligt mange gevinster for kroppen ved at komme i gang med denne træningsform.

Yoga har fokus på meditation, åndedræt og et sind i balance

Men der er ikke kun en masse fysiske fordele ved at give sig i kast med denne spændende træningsform. Faktisk er der mindst ligeså mange fordele for ens psykiske og mentale velbefindende ved at dyrke yoga, som der er fordele for den fysiske form. En af grundene hertil er uden tvivl, at der i yoga er et utroligt stort fokus på meditation, åndedræt og på at finde helt ind til det sted, hvor kroppen og sindet er i total balance. Dette fokus er med til at styrke det mentale overskud og kan ligeledes være med til at afhjælpe stress. Hvis du har et ønske om et større overskud i hverdagen både fysisk og mentalt, kan det derfor være en rigtig god idé at overveje lige denne form for træning.