Brug rester af grus til høns

Spar penge i hverdagen: Disse ting behøver du ikke smide ud

Internettet er i overflod af råd om, ikke at holde for godt fast i ting, man ikke ved hvad man skal bruge til. Det er noget med at lave et simpelt liv, at alt hvad du ejer, skal have en aktiv funktion og at dette skulle give ro i sind og sjæl. Men inden du kommer for godt i gang med udmugning af garagen, kælder-, eller loftrummet, så læs lige med her.

Nogle ting kan nemlig vise sig at blive nyttige — også selvom du kun har en rest liggende. Bedst af det hele, så er der penge at spare. I stedet for at stille dig selv spørgsmålet “bruger jeg denne?” Så stil dig selv spørgsmålet “kan denne blive brugbar?”. Herunder lister vi en række ting der nemt kunne ryge til storskrald, men som du med garanti kan få brug for.

Kurve og kasser

Kurver, kasser, æsker og krukker ophober sig altid i bunkevis. Det kan virke dumt at have en masse tomme opbevarings-artikler liggende, men vi lover dig, du får brug for dem før eller siden. Skal du til en festlig begivenhed, hvor du skal have en gave med, er en gavekurv et oplagt gavevalg. Der kan dine kurver, kasser og selv skotøjsæsker nemt gøres lækre at se på, når blot der tilføjes det rigtige indhold. Så slipper ud for at købe en ny, hver gang du skal give en gavekurv. Æsker og krukker er desuden super fine at indrette med.

Malerrester

Finder du ro i at have orden i dine ting, så er det nok fristende at smide dine malerrester ud, så snart du er færdig med din forudgående projekt. En bøtte maling er ikke billig, og derfor anbefaler vi, at du gemmer dine rester, så længe det kan lade sig gøre. Har du eksempelvis malet dørkarme og kommer du til at lave et hak i de nymalede karme, så er det en skam ikke at have maling liggende til at lappe med.

Malerrester kan ligeledes bruges til at give gamle møbler, rammer og lignende nyt liv. Men maling har naturligvis en udløbsdato, og denne bør du rette dig efter. At male med for gammelt maling er ikke just nemt at rode bod på. Desuden vil den forældede maling udsende en forfærdelig lugt, som ikke just er rar at bo sammen med.

Rester af grus

Hvis du har anlagt indkørsel, stisystemer eller lignende, så står du formentlig tilbage med overskydende grus. Det er så godt som umuligt at ramme plet på, hvor meget grus, man skal bruge til sådan et projekt. Heldigvis er prisen på grus overskuelig og så kan materialet bruges til mange forskellige formål.

Har du høns, vil de værdsætte at du laver et grus-bad til dem. Høns kan ikke svede og har derfor svært ved at aflede kropsvarme. Et støvbad i gruset svarer til et koldt brusebad på en varm sommerdag. Om vinteren kan du desuden erstatte vejsalt med grus.