Skynd dig at renovér!

leon petersen

Håndværkerfradraget står til at blive udfaset i slutningen af året og  det betyder at dig og dine håndværkere nu skal slå turboen til hvis, du vil nå at nyde godt af den skattefrie ordning.

Fradragsordning sparer dig 4.740 kr

I 2011 blev der oprettet en ordning, hvorved man kunne fratrække hjemmelige renovationer fra i skat, hvis arbejdet blev udført af håndværkere. Ordningen havde til formål at sætte gang i den økonomiske vækst og hjælpe den hårdramte byggebranche på benene igen. Ideen var at fradraget skulle lokke private personer til at lave husrenovationer, som derved ville sætte gang i danske håndværker- og entreprenør virksomheders produktivitet .

Reglen går på, at hver voksen person kan fratrække op til 15,000 kr af håndværkerregningen på deres husrenovationer. Fradraget kan dog kun dække udgifter til arbejdskraft og ikke indkøb af materialer eller ligende. Det betyder at en hustand med to voksen kan trække op til 30,000 kr fra og få 9,480 kr tilbage i skat.

Travl juletid for håndværkerne

Nu ser det ud til at fradraget får sin ende, når det udfases i slutningen af 2014, men du kan stadig når at få glæde af ordningen og ’spare’ flere tunsind kroner på din håndværkerregning. Det kræver blot at du hurtigt tager kontakt til en leverandør der har mulighed for at løse opgaven for dig inden året er omme.

Find en god og kyndig leverandør her

Når klokken passerer tolv den 31. december skal du nemlig have modtaget regningen og indberettet den til skat ellers får du ikke glæde af fradraget. Det betyder naturligvis at arbejdet allerede skal være udført og det lægger pres på håndværkerne.

Der er nemlig fra dags dato kun lidt over 2 måneder til at arbejdet skal være udført og der er derfor grund til mindre panik hvis du ønsker dig at nå at bruge fradraget. Det kan derfor også betyde at håndværkere får ekstra travlt op til jul, hvis der er mange der ønsker sig husforbedringer i julegave.

Et lille fif

Et tip kan dog være at starte byggeprojektet og få håndværkerne til at fakturere en del af regning inden året render ud. Der står nemlig intet i reglerne om at håndværkerne skal være helt færdige, og det betyder at store byggeprojekter som kommer til at strække sig ind i næste år også vil kunne nyde godt af ordningen.