Miljørigtig i en travl hverdag

Miljøvenlig og natur

Vi kender det alle, man ved, at man burde være mere miljørigtig, gøre de rigtige ting, købe de rigtige produkter, osv. Men det er desværre bare ikke altid, at ens travle hverdag giver en lov til at være lige så miljørigtig, som man egentlig gerne ville være. Men dette er blot endnu en dårlig undskyldning for ikke at gøre det rigtige. Det gælder nemlig lige så meget om grundlæggende valg i ens hverdag, som det handler om de rigtige indkøb. Eksempelvis kan man skifte til et pillefyr frem for olie- eller gas fyr.

Vi skal passe på miljøet!

Miljøet er essentielt for vores overlevelse som mennesker, hvorfor det er ekstremt vigtigt, at vi passer på det. Desværre er der bare alt for mange mennesker, som enten ikke bekymrer sig om miljøet og er decideret ligeglade, samt mange mennesker, som på trods af at de gerne ville gøre noget, i sidste ende ikke får gjort noget. Der er ikke noget, der hedder “for travl til miljøet” og det er slet ikke så svært, som man tror. Derfor gælder det bare om at kende de rigtige tricks, og så beslutte sig om at føre dem ud i livet. Nedenfor er en liste over enkle tiltag, som man kan gøre i sin travle hverdag for at være mere miljøvenlig:

 • Køb produkter med svanemærket, ø-mærket o.lign
  Stort set alle supermarkeder kører miljøvenlige produkter, derfor er det ikke længere en undskyldning, at man ikke har tid til at gå i de rigtige butikker.
 • Drop bilen
  I langt de fleste tilfælde vil offentlig transport eller cyklen kunne klare det, som bilen gør. Der er ikke nogen grund til, at vi alle kører rundt og forurener i vores egen bil. Og hvis man tager cyklen, får man samtidig motion, hvorfor man kan spare noget af tiden væk i fitness centeret.
 • Skift til grøn energi
  Dette er ikke engang noget, som vil tage tid i ens hverdag, da det er en engangsinvestering i både tid og penge. I stedet for at bruge de forurenende energiformer såsom gas og olie, kan man istedet skifte til grønne alternativer såsom pillefyr, jordvarme, vindenergi eller solceller.
 • Spar på vandet
  Selvom det ikke decideret er at forurene, når man lader vandet løbe, er det stadig med til at opbruge Jordens naturlige ressourcer, hvilket ikke er godt for miljøet. I ens travle hverdag burde man have tid til eksempelvis at slukke for vandet mens man børste tænder eller putter shampoo i håret.
 • Genbrug
  Genbrug så meget man kan. I Danmark er det eksempelvis utrolig nemt at genbruge flasker. Man kan endda aflevere flasker og dåser, når man er på vej ned at købe ind, hvorfor man igen ikke kan bruge tid som undskyldning.

Dette er på ingen måde en udtømmende liste, men hvis man starter med dette, er man allerede godt på vej mod at være bedre mod miljøet!