Når du skal holde sommerfest, kan du bestille hjælp til baren

Kunsten at holde en fest uden at gå ned med stress

Sommeren er over Danmark. Det danske vejr byder på havefester og grillpartys, og måske er det nu din tur til at invitere til fest. At været vært kan være stressende, og planlægningen er ofte ingen fornøjelse. Man træffer forkerte og forhastede valg, stresser over gæsteliste, mad, alkohol, musik og alt det der høre til at få stablet grundlinjerne for at stable en god fest på benene.

Husk dit gode humør og lidt mere

En god ide til at lette presset på dine skuldre er at invitere til sammenskudsgilde. Du kan tænde op i grillen og ellers sørger for at der er nogle rammer øl på køl, og så kan gæsterne stå for resten. Man kan sagtens lave en fest, hvor man uddelegerer nogle få opgaver til gæsterne.

Nogle kan tage pølser med, nogle kød, nogle salat, nogle snacks og de sidste kan stå for noget nemt dessert. Dermed skal du blot have en opvarmet grill klar til brug, og så kan gæsterne selv smække nogle pølser og bøffer på grillen.

Bordet skal stå klar, så gæsterne kan komme med deres salatfade og snackskåle, og så kan alle gæsterne selv tage en flaske vin med, og du selv kan sørge for at der er kolde Tuborg og Carlsberg klar. Med denne type sommerfest bliver hele arrangementet lidt mere uformelt og hyggeligt. Man deles om mad og drikkelse, og tager ellers bare lidt af hvert som man nu lyster som gæst.

Hjælp udefra

Selvom gæsterne hjælper lidt til med mad og drikkevarer, er der ingen tvivl om at du stadig har et stort ansvar på dine skuldre som vært. Derfor kan det være en god ide at hente hjælp udefra. Nemt kan det være at købe en masse rammer øl, men du ligger måske ikke inde med den køleskabs-kapacitet, der skal til for at holde dem kolde.

Derfor skal du bruge is – og masser af det. Du kan heldigvis nemt købe isterninger i bunkevis hos istilfest.dk, hvor du med sikkerhed kan holde dine drikkevarer kolde hele natten lang uden bekymring. Hvis du har lyst til at byde din gæster på andet end kolde øl, kan du kaste dig ud i nogle lækre sommerdrinks.

Den helt store sommerdrink er en Aperol Spritz, som er et sikkert hit hos enhver gæst, det nyder ren kærlighed på glas. Hvis du vil serverer et par forskellige valgmuligheder, er en Moscow Mule et andet sikkert valg, der sagtens kan stå på kande i køleskabet i nogle timer inden servering.

Hvis ikke selv du er den helt store batender der hurtigt og uden besvær kan shake en den helt rigtige sommerdrink, kan du også her få hjælp. Du kan nemlig med få hurtige klik få hjælp til bar catering hvor både drinks og bartendere bliver bragt lige til din hoveddør.

Med hjælp udefra og en professionel bartender eller to, så er du og dine gæster sikret gode drinks og højt humør natten lang. Med den ekstra hjælp, kan du som vært også slappe mere af og nyde dine gæsters gode selskab med en lækker drink i hånden.

Ro på

Den værste stressfaktor er ofte dig selv. Med haven fuld af gæster kan man hurtigt få hjertebanken og sved på overlæben. Et tip, som nok er nemmere sagt end gjort, er at slappe af og tage den med ro. Dine gæster skal nok hygge sig selvom pølserne på grillen har fået en smule for meget og musikken ikke spiller på sit højeste endnu.

En god ide er at huske på, at man har inviteret folk som man kan lide og holder af. Derfor kan det ikke gå helt galt. Det er okay at bede om hjælp under festen hvis du mærker at presset er ved at stige dig til hovedet, og du godt kunne bruge en arm eller fem mere til at ordne diverse.

Derfor er det en god ide at huske sig selv på at gæsterne er dine venner og gerne vil hjælpe dig – både med at passe grillen og sætte flere øl på køl.