Cupcake_party

Hjælp til festen, hold fokus på gæsten

Der er tre scenarier en fest kan resultere i: mindeværdig for alle de rigtige årsager, mindeværdig for alle de forkerte årsager og slet ikke mindeværdig overhovedet.

Målet med en fest er derfor at skabe en mindeværdig oplevelse for ens gæster. Men det er ikke altid lige nemt. Det at planlægge og afholde en fest kan være en stressende og problemfyldt affære. Det kan endda være noget der holder folk fra at holde en fest.

Derfor handler det om at være opmærksom på de faktorer der betyder noget for dine gæster.

Dine gæster vil huske underholdningen

Det er er de færreste, der kommer hjem fra en fest og begynder at snakke om hvor god kyllingen eller fisken var. Dine gæster vil huske din fest, hvis de har følt sig underholdt, samt hvorvidt stemningen passede til arrangementet.

For at skabe en løssluppen og sjov stemning er det vigtigt, at du har styr på musikken. Det er musikken der danner fundamentet for god stemning.

Af samme årsag er det nødvendigt at have det ordentlige udstyr. Er du ikke i besiddelse af nogle ordentlige højttalere, kan det klart anbefales at undersøge nettet for leje af højttalere.

Der er mange elementer der spiller ind i helhedsbilledet, og i kombination med musikken skal lyssætningen være på plads. Der er ikke noget værre, end når man går ind i et rum der er belyst af lysstofrør i loftet. Dette sætter med det samme en dæmper på festen, og ingen gider danse. Som reelt er det bedst med en dæmpet belysning, især når maden er ryddet af og der skal danses.

Hold maden enkel, men lækker

Når det kommer til maden, er det vigtigste præsentationen. Maden er ikke aftenens fokuspunkt, men den er alligevel en vigtig bestanddel af det samlede helhedsindtryk, som dine gæster husker aftenen for. Det er vigtigt at du serverer noget de fleste kan lide, og som ikke er for specielt, medmindre det lægger op til festens tema.

Et par gode råd er:

  • Fremhæv kontrasterne i ingredienserne
  • Brug farver der klæder hinanden
  • Hellere for lidt end for meget på tallerkenen – det kommer hurtigt til at fremstå rodet og uoverskueligt
  • Server ingredienser i ulige antal – et enkelt og simpelt tip, der gør retten mere behagelig at se på. Skal du for eksempel servere en tomatsalat så anvend 3 mozzarella skiver og 5 tomatskiver

Vær til stede for dine gæster

Hav fokus på dine gæster. Det er vigtigt at dine gæster føler sig velkomne. Vær til stede når de første gæster ankommer og tilbyd dem velkomstdrinks. Det er vigtigt at sørge for at dine gæster altid bliver underholdt.

Du kender det selv. Hvis man begynder at kede sig til en fest eller forsamling, begynder man at kigge på uret og, spekulere på om det er i orden at smutte hjem.
Hvis du har inviteret en gæst, som ikke kender størstedelen af selskabet, så annoncer deres ankomst og introducer dem. Dette vil naturligvis være svært ved store forsamlinger, men gør dit bedste.