Gode råd til at komme anoreksien til livs

pige-med-anoreksi

Lider du eller nogen du kender af anoreksi? Det kan være yderst alvorligt, hvorfor du bør gøre noget ved det nu! Læs her og få gode råd til, hvordan du kommer sygdommen til livs og får et bedre liv.

Tegn på anoreksi

Er du i tvivl om, hvorvidt du lider af anoreksi eller ej, så kan disse tegn måske give dig en idé. Kan du nikke genkende til nogle af tegnene, kan det være en god idé at gøre noget ved problemet.

Mennesker med anoreksi kan opleve store humørsvingninger. Men der hvor anoreksi skiller sig ud fra andre spiseforstyrrelser, er trangen til vægttab og frygten for at tage på. Når frygten bliver så stor, at du tager ekstreme metoder i brug for at tabe dig, er det et problem.

Det kan være tanker om, hvordan du undgår kalorier eller tanker om, hvordan du taber sig hurtigt. Det kan eksempelvis være noget så simpelt som at bevæge sine fødder, når du sidder stille for at tabe sig.

Behandling af anoreksi

Er det blevet så stort et problem, at du simpelthen ikke kan kontrollere det mere, er det en rigtig god idé at få hjælp fra professionelle, der kender til lidelsen, og som har stor erfaring med at hjælpe mennesker i samme situation.

Hos Kildehøj har de professionelle teams til at hjælpe mennesker med spiseforstyrrelser. Det gælder også anoreksi, som kan være en yderst alvorlig sygdom. I nogle tilfælde er det livstruende, da kroppen kan tage fysisk skade af den manglende næring.

I de professionelle teams er der en forståelse for, at anoreksi ikke er en simpel sygdom, men en kompleks lidelse, der typisk er tæt forbundet med psykiske problemer. Det kan være stress, depression eller noget helt tredje.

Konsekvenser ved anoreksi

Det er vigtigt at få has på anoreksien, da det kan have alvorlige konsekvenser. Som sagt kan det skade kroppen fysisk, men det kan også påvirke patientens hverdag.

Mennesker der lider af anoreksi, kan have svært ved at koncentrere sig, da hjernen og kredsløbet har brug for næring for at fungere. Det kan selvfølgelig påvirke resten af hverdagen, hvis du ikke kan koncentrere sig og tænke klart.

Derudover kan det medføre nye psykiske problemer. Da anoreksi i sig selv er en sygdom, der er svær at leve med, kan det give en depressiv tilstand eller et lavere selvværd. Denne onde cirkel skal brydes. Og det er aldrig for sent.