Musik

Giv de mindste den bedste start på skolen, med dette legetøj

Hvis du vil sikre, at dit barn skal have en god start på skolen, skal du blot bruge det helt rette legetøj. Dette legetøj kan være forskelligt fra barn til barn, da alle børn er forskellige og derfor ikke har de samme behov.

For et barn der elsker at konstruere kan LEGO være en god mulighed for at få give dine børn en god start på skolen. Det er blevet videnskabeligt undersøgt at LEGO har en positiv udvikling på børns matematiske evner, ligesom at det også hjælper dem til at tænke i mere kreative baner. I en ung alder, kan man starte med f.eks. træklodser, som kan have samme effekt.

Når et barn har mulighed for at tænke kreativt, og ikke lukker sig inde i sig selv, er det også bedre til de sproglige fag. I dag har langt størstedelen af 1. klasserne engelsk, og her vil det være godt, hvis de fanger sproget fra en tidlig start.

 

Barnet skal også fungere socialt

At gå i skole er ikke noget, som børn gør alene. Det er derfor vigtigt, at I har lært barnet at fungere socialt med andre jævnaldrende. Dine børn skulle gerne hurtigt kunne lære, at samarbejde med andre, og her er fodbold typisk noget, som fungerer godt som legetøj.

Når et barn har en fodbold, vil det ofte spille fodbold udenfor. Nogle forældre begår dog den store fejl, at de kontant går ud og spiller fodbold sammen med barnet. Det er selvfølgelig også okay i et vist omfang, men lader forældrene i stedet for barnet gå udenfor selv, vil det hurtigt finde andre at lege med.
Hvis det ikke er en fodbold, kan det også være mange andre ting. Køkkensæt eller lignende legetøj er gode eksempler, hvor barnet skal lære at samarbejde med andre, for at få det hele til at fungere som det skal.

Musik er også en mulighed

Hvis du gerne vil lære dit barn en helt tredje færdighed, kan du overveje at bruge musikken som et form for legetøj. Du kan lære dit barn at spille musik, eller du kan lære dit barn at danse til noget musik. Der er rigtig meget gratis musikundervisning landet over, f.eks. dette i København.

 

Begge ting virker.

Ved at lære barnet at spille musik, lærer du det også at slappe af samtidig med, at det får en færdighed, som kan vises frem for sine venner. Derudover er det igen blevet bevist, at børn der har haft med musik i en tidlig alder, har mulighed for at klare sig bedre i de matematiske opgaver.
Musik er typisk også noget, som man går til sammen med andre – medmindre at forældrene selvfølgelig kan spille musik. Her vil barnet lære at samarbejde sammen med andre, samtidig med at det lærer at høre efter en lærer, hvilket er en af de vigtigste færdigheder når det kommer til at gå i skole.