Få solceller og en el-regning på 0 kr

sun-382744_1280

Et solcelleanlæg er en god løsning til dig, der gerne vil nedsætte din elregning og få en vedvarende energikilde. Solceller bliver mere og mere udbredt, og det er der en god grund til. Du kan med et solanlæg producere alt din egen el og derudover faktisk få penge for den el, du ikke bruger.

Solen er en utømmelig energikilde, så derfor er du garanteret energi, så længe anlægget er sat op. Et solcelleanlæg er meget holdbart og holder cirka i 30 år. Dog kan kan det blive nødvendigt at skifte inverteren efter, der er gået 15 år.

Når du producerer mere el, end du selv kan bruge, bliver det resterende bare sendt tilbage på elnettet, og dit el-selskab køber det så. Derfor får du det optimale ud af solcellerne, og du kan endda risikere at tjene lidt på at producere el.

Mindre CO2-udledning

Du kan altså ved installation af et solcelleanlæg spare tusindvis af kroner årligt. Derudover er du også med til at gøre din bolig mere miljøvenlig, eftersom du betydeligt minimerer udvekslingen af CO2. Dette kan være en stor fordel i fremtiden, hvor der kan komme flere afgifter på området.

Regeringens planer er at al energi i 2050 vil  komme fra vedvarende energikilder, hvilket betyder, at der i fremtiden kan komme stigende CO2-afgifter og prisstigninger på el. Dette bliver du ikke ramt af, hvis du får et solcelleanlæg.

Et solcelleanlæg er en stor investering, men til gengæld er det jo så også med til at øge boligens værdi. Det bliver nemmere at sælge din bolig i fremtiden, fordi solceller bliver mere og mere attraktivt blandt andet pga. 2050 planerne. De årlige besparelser betyder samtidigt, at solcellerne vil være tjent hjem på en periode på omkring 10 år.

Sådan installere du dit solanlæg

Et solcelleanlæg skal installeres, så det har en hældning på 45 % for at få den mest optimale udnyttelse af energien. Derudover er det bedst, hvis det har en hældning mod syd, men kan også være syd-vest eller syd-øst vendt.

Anlægget skal være et sted, hvor der er så lidt skygge i løbet af dagen som muligt. Det får energi af solens stråler – ikke af varmen – , derfor får du også energi selvom, der er gråvejr.

Hvor meget du spare om året handler om, hvor højt dit el-forbrug er, og hvor mange m2 solceller, du får. Det kan bedst betale sig at få det justeret, så de passer, men der er ingen fare ved, at du producerer mere, end du selv kan bruge, da du bare vil få penge for det. Du kan læse mere omkring solenergi og vedvarende energi på www.groenthus.dk