Det skal du vide om din husforsikring

Husforsikring

Et huskøb er muligvis den største investering du kommer til at gøre i hele dit liv. Det er derfor naturligvis vigtigt, at du kan føle dig tryg i dit hus. Her er en guide til, hvordan du finder den rette husforsikring.

Hvad er en husforsikring?

En husforsikring forsikrer naturligvis dit hus. Forsikringsselskaberne tilbyder forskellige former for husforsikring, så det er muligt at tegne en forsikring, som passer til ens behov. Nogle forsikringsselskaber tilbyder, at man kan vælge, hvad man vil forsikre i sit hus. Fælles for det fleste husforsikringer er, at de dækker følgende skader:

  • Brandskader
  • Vandskader
  • Stormskader
  • Skader ved skybrud
  • Og mange flere

Har jeg behov for husforsikring?

Spørgsmålet om man har behov for en husforsikring, er naturligvis op til en selv. Det er dog en god idé altid at tænke på, om man har råd til selv at betale for skaderne, hvis man blev udsat for stormskader eller andre former for skader på sit hus. Det kan ende med at blive meget dyrt, hvis du bliver udsat for en vandskade, da du kan risikere, at store dele af huset skal udskiftes.

Skulle det ske, at dit hus bliver så skadet, at dig og din familie ikke kan bo i det, tilbyder de fleste forsikringsselskaber, at stå for genopbyggelsen af huset samtidig med, at de sørger for, at I får et sted at bo under genopbyggelsen.

Det er meget vigtigt, at du ikke tænker på, at vedligeholde dit hus, selvom du har en husforsikring. Det er ikke muligt at få forsikret sit hus, ligegyldig hvilken stand huset er i. Erstatningen af dit hus kan være begrænset, hvis dit hus er dårligt vedligeholdt. Sørg derfor altid for, at dit hus er pænt og vedligeholdt – så er der mindre chance for skader, og mere forsikring ved eventuelle skader. Hvis du sørger for at dit hus er vedligeholdt, vil den selvrisiko som du selv angiver, også være mulig at sætte lavere, end hvis dit hus ikke var vedligeholdt, da chancen for husskader vil være mindre.

Mulighed for at skræddersy din husforsikring

Mange forsikringsselskaber tilbyder i dag, at du kan vælge hvilke dele af dit hus du ønsker at forsikre. Dette giver dig som kunde en god mulighed for, at finde den forsikring som passer dig bedst. Det er dog stadig en god idé, at vurdere hvilke alternativer der er, når du skal tegne en forsikring. Hos Mikonomi kan du let og hurtigt få 3 tilbud fra tre forskellige forsikringsselskaber. Derved får du muligheden for, at finde præcis den husforsikring som du ønsker og har behov for.

Få 3 gratis tilbud på husforsikring

Står du og skal forsikre dit hus? Ansøg i dag om at få 3 tilbud på din husforsikring. Inden for kort tid vil du blive kontaktet af 3 forsikringsselskaber, som Mikonomi har samarbejde med. Herefter kan du vælge den husforsikring, som passer bedst til dig. Det hele er uforpligtende, og du betaler kun for din forsikring. De 3 tilbud som du får leveret, er gratis for dig.