Her finder du de 5 bedste cafeer i Århus

De 5 bedste cafeer i Aarhus

Hver gang jeg besøger Aarhus, er der altid en række cafeer og spisesteder, jeg skal besøge for, at turen er komplet. Jeg skal for eksempel hen og have en af verdens bedste croissanter (ja, de findes i Aarhus), et smut forbi min favorit café i Aarhus V og læse en god bog på Løves Bogcafe.

Aarhus er fyldt med lækre, hyggelige cafeer – faktisk kan du nærmest ikke dreje om et gadehjørne, før duften af mad rammer dig. Derfor kan det også være svært at beslutte, hvilke cafeer, du skal vælge ud af de mange muligheder, men jeg har forsøgt at lave en liste over de cafeer i Aarhus, der i hvert fald er et must i min bog. Du finder min top 5 go-to caféliste over de bedste frokoststeder og cafeer i Aarhus nedenfor.

De bedste croissanter findes i Aarhus

Hos Briancon i Aarhus finder du noget af verdens bedste brød – for ikke at tale om verdens ultimativt bedste croissanter. Her er alt lavet på rene råvarer, og alle brød lavet på surdej – for godt håndværk tager tid. Her er der ikke noget, der hedder “ose”, for jeg lover dig for, at så snart du nærmer dig butikken, får du lyst til at fylde posen op med det sprøde, velduften brød og bagværk.

Cafe albert

Cafe Albert kan det hele, hvis du spørger mig. Sæsonens friske råvarer er det, der dominerer anretningen på tallerkenen, og alt er hjemmelavet, hvilket i høj grad kan smages. Men ikke nok med, at du kan nyde kvalitetsmad i hyggelige omgivelser, så giver Cafe Albert dig også muligheden for at slippe dit indre legebarn løs på deres bordfodboldborde, flippermaskiner og poolbord, hvilket kan resulterer i, at formiddag hurtigt bliver til eftermiddag her. Hvis du dog har travlt, eller bare skal have en kaffe til en shoppingtur rundt i alle de skønne butikker i Aarhus V, så kan du også bestille din mad og drikke to-go.

Plukk

Egentlig er Plukk en plantebutik, men mellem alle de store frodige planter gemmer sig en lille oase, hvor du kan nyde din kaffe, imens du nyder synet af alt det grønne. Målet med at skabe en café inde i en plantebutik er at stimulere kundernes visuelle sanser og puste liv til kreativiteten, imens man nyder et stille øjeblik. Og det må man sige er lykkedes. Så hvis du leder efter en lidt anderledes cafe oplevelses eller simpelthen ikke kan få nok af planter, så er Plukk stedet for dig.

Landcafe

Hvis du leder efter lidt landidyl i byen, så er Landcafe stedet for dig. Her sætter bindingsværker, broste og blomster ramme om en madoplevelse med udgangspunkt i lokale og økologiske råvarer. Men ikke nok med at Landcafe bringer landet til byen, de sætter også fokus på bæredygtighed. Her mindske madspild så meget som muligt, og på solbeskinnede dage, skal du derfor være hurtig, hvis du vil prøve nogle af deres retter inden de er udsolgt.

Løves Bog- og Vincafé

Hvis du ligesom mig er lidt af en læsehest og elsker at fordybe dig i litterære klassikere, så skal du slå et smut forbi Løves Bog- og Vincafé. Her passer litteratur og mad sammen som fod i hose, og hylderne bugner af bog klassikere og vin. Løves Bog- og Vincafe er et hot-spot for kulturelle arrangementer og fordybelse, og du kan altid være sikker på, at der foregår poesi events, forelæsninger eller foredrag i løbet af ugen. Så find din yndlingsbog frem og smut en tur forbi bogcafeen og nyd den rolige atmosfærer.