Bliv klogere på varmepumper

Varmepumpe udedel

Varmepumper kan vise sig, at være en rigtig god investering, hvis du gerne vil spare nogle penge og skåne miljøet samtidig. Der er imidlertid forskellige varmepumper at vælge imellem, som er passende alt afhængig af hvilket behov du har, og rådig investeringsbeløb. Det kan du blive klogere på her.

De forskellige varmepumper

Overordnet set er der tre forskellige typer af varmepumper:

Luft til luft varmepumpen er den optimale løsning til et mindre hus såsom et sommerhus eller som supplement til den nuværende varmekilde. Ligegyldigt om den anvendes som supplement eller primær opvarmningskilde, så vil den kunne sikre besparelser på varmeregningen. Denne type varmepumpe kan kun opvarme rum og kan ikke generere varmt brugsvand. Den kan derfor ikke bruges som en totalløsning. Det anbefales at denne varmepumpe bruges i sommerhuset, da det er en billig løsning som kan holde det varmt vinteren over, så der ikke opstår frostsprængninger i vandrørene. Anskaffelsesprisen er samtidig den billigste af de tre.

Luft til vand varmepumpen er en god totalløsning som kan bruges til både rumopvarmning og opvarmning af brugsvand. Den fungerer i princippet ligesom et olie- eller gasfyr, blot med den undtagelse at varmen fås fra luften udenfor. Det fungerer i sin enkelthed ved at der placeres en udedel som trækker varme ud af luften og i sidste ende sender opvarmet kølemiddel videre til en varmtvandsbeholder huset. Denne løsning er en del dyrere end luft til luft varmepumpen, men den vil i det lange løb kunne spare dig mange penge og dermed er investeringen hurtigt tjent ind. Levetiden på en kvalitets varmepumpe vil samtidig række 20 år, og du er dermed sikret en varmeløsning i lang tid.

Jordvarmepumpen, eller også kaldet et jordvarmeanlæg, er den dyreste løsning, men imidlertid også den mest effektive.  Her er der tale om, at der trækkes varme ud af jorden via jordslanger i stedet for luften, som derefter kan opvarme rum og brugsvand – altså en totalløsning.  Det er en rigtig driftssikker løsning som stort set kun kræver et årligt eftersyn på den tilsluttede varmepumpe, ellers passer anlægget sig selv.  Før du kan få installeret jordvarme, så kræver det dog, at du har et stort haveareal, ca. 300-400 kvadratmetre, inden installationen kan lade sig gøre. Mange vælger derfor i stedet luft til vand varmepumpen.

Invester i en varmepumpe

Er du interesseret i at investere i en varmepumpe, så er det en god idé at indhente tilbud fra flere leverandører. Dermed er du sikret, at dine behov bliver dækket bedst muligt og du kan vælge det tilbud som passer bedst. Samtidig får du mulighed for at sammenligne priser. På GreenMatch kan der let indhentes en række tilbud ved blot at udfylde kontaktformularen på deres hjemmeside. Herefter bliver dine behov matchet med relevante leverandører, der vil kontakte dig med et tilbud.