Du kan lease Bentley privat uden at være stinkende rig

Bentley: Kronebilen som miljøaktivist

At køre rundt i en Bentley Continental er en drøm for mange, men som kun få vælger at gå hårdnakket efter. I stedet står vi med måbende ansigt, når kongehuset triller rundt på de danske veje i en Bentley. Det elegante køretøj fanger vores opmærksomhed, når den går fra 0 til 100 km./t. på blot 4,5 sekunder.

Der skal dog en solid økonomi til, før du kan erhverve dig nøglerne til en bil i millionklassen. I hvert tilfælde hvis du skal købe en Bentley på traditionel vis. Hos en række udbydere er der mulighed for Bentley leasing – en alternativ finansieringsform hvor der er penge at spare. Foruden sit elegante udseende og hurtige acceleration har Bentley også en fantastisk historie bag sig. Herunder kan du læse fem facts om bilmærket, som du måske ikke kendte.

Royalt hit i hjem- og udland

 1. 50 bilmærker har gennem årene fundet plads i den royale garage hos det danske kongehus. I 2012 erhvervede Dronning Margrethe sig en Bentley Mulsanne. Skulle almindelige danskere bevæge sig ud i sådanne et køb tilbage i 2012, måtte vi slippe 6,4 mio. kr. Du behøver dog ikke være royal eller stinkende rig for at udleve drømmen om at sidde bag rattet på en Bentley.
 2.  

 3. Det er dog ikke kun den danske Dronning og kompagni, som har forelsket sig i det elegante bilmærke. Da Dronning Elizabeth af England viste sin bilsamling frem i 2017, kunne hun prale af ejerskab på to biler af mærket Bentley. Herunder en specielt fremstillet Bentley som Dronningen fik i 50 års jubilæum tilbage i 2002.
 4.  

 5. Det er ingen hemmelighed at Kina er glade for alt med vestlig afstamning. Kineserne er vilde med nordisk design, dyre vestlige luksusmærker og naturligvis også de britiske Bentleys. I november 2012 var Kina dermed også det største marked for den elegante Bentley.
 6. Bentley som miljøaktivist

   

 7. I 2016 langede miljøorganisationerne Greenpeace og NOAH ud efter Dronning Margrethe. De mente ikke, at hverken hun eller det resterende danske Kongehus tænkte nok på miljøet, da man kørte Dronningens Bentley 1.100 km. tværs gennem landet. Bilen skulle nemlig bruges til at fragte Dronningen 3 km. fra en helikopter-holdeplads til Skagens Museum.
 8.  

 9. Den løftede pegefinger til det danske kongehus kommer endda i kølvandet på, at Bentley i 2009 modtog et yderst prestigefyldt miljøcertifikat. Dette skal anses som en officiel anerkendelse fra Tysklands motor transport myndigheder (KBA). Anerkendelsen tilfalder Bentley da 85 % af alle materialer som bruges til luksusbilerne nu kan genanvendes.