Pensel_Olie

5 ting du skal være opmærksom på når du vælger håndværker

Overvejer du at bygge hus eller blot lave et par ting om derhjemme, er det vigtigt at du tænker dig godt om inden du vælger håndværkeren til jobbet.

Først og fremmest skal du skal du have nogle ideer, når det kommer til materialer og udførelse. Hvis du ikke har dette, vil det være umuligt for håndværkeren at komme med et realistisk tilbud. Så ha’ en liste klar med overvejelser, derved gør du både arbejdet nemmere for dig selv og håndværkeren.

 

1. Brug tid på research

Sæt noget tid af til at undersøge markedet. Nettet er et stærkt værktøj til dette, og der findes mange online sammenligningsværktøjer.

Men glem ikke at spørge familie og venner.

Når du undersøger markedet er det en god ide at være opmærksom på følgende kriterier:

  • Udførte håndværkeren et ordentligt stykke arbejde?
  • Blev tidsplanen overholdt?
  • Passede slutproduktet med prisen?

2. Indhent flere tilbud

Når du har fundet frem til et par håndværkere eller firmaer, der passer til din opgave og matcher kriterierne, skal du indhente et tilbud hos dem alle.

Disse tilbud skal bruges som forhandling, så du har mulighed for at prutte om prisen.

Men hvis du ikke kan prutte prisen langt nok ned til dit behov, findes der et alternativ i polsk arbejdskraft. Arbejdet foregår under ordnede forhold som hos de danske håndværkere, men til en timepris på 135,- DKK.

3. Få alle detaljerne på plads

Det er vigtigt at du får diskuteret og snakket om det hele. Hverken du eller håndværkeren er interesseret i en upræcis aftale, da det aldrig ender godt. Den ene part vil blive skuffet, og problemer vil opstå.
Siden håndværkeren er ekspert på området, så vær ikke bleg for at stille en masse spørgsmål. Især når det kommer til hans eller hendes forventninger for ekstraopgaver.

En klar aftale hvor der er blevet forventningsafstemt, er den perfekte forudsætning for et godt resultat.

4. Aftalen SKAL være skriftlig

Det er enormt vigtigt at aftalen bliver underskrevet af begge parter. Undlader du at lave en skriftlig aftale med håndværkeren, er det umuligt at bevise hvad der er aftalt, skulle der opstå problemer undervejs i projektet.

Hvis du er i tvivl om hvad en kontrakt skal indeholde, kan du finde en standardkontrakt her

5. Garantien er vigtig

Det er noget mange glemmer, men det er utroligt vigtigt.

I tilfælde af sjusk, fejl og mangler ved dit byggeprojekt, er du dækket op til et bestemt beløb, hvis håndværkeren er beskyttet af Byg Garanti.

Beløbet afhænger af hvilken garanti håndværkeren har. Men ikke desto mindre giver det dig mulighed for at få penge retur, modsat hvis håndværkeren ikke er dækket.