Solceller på taget af et hus

Ungå den høje el-regning og installer et solcelleanlæg

I 1998 havde Danmark nogle af de billigste elpriser i Europa, det har dog ændret sig drastisk igennem de seneste 20 år, hvor der har været stigende elpriser. De stigende priser har medført, at vi i dag har nogle af de højeste el-priser i Europa.

De høje elpriser er dårligt for forbrugerne, men de har en positiv effekt på miljøet. Når priserne er høje tænker folk mere over deres forbrug, og det kan få flere til at vælge at udskifte gamle elapparater, der bruger en masse strøm. Samtidig har det også gjort at det er blevet mere lukrativt for privatpersoner og virksomheder at investere i solceller.

Derfor bør du vælge solceller
Solenergi er en meget miljøvenlig form for energi. Den udleder næsten ingen CO2 og den er nem at installere. De fleste husejere vil have mulighed for at få  installeret solceller, da de kan placeres på tage, facader og sågar indbygges i vinduer som hjælper til at afskærme solen. Man bør altid snakke med en professionel omkring placeringen, da solceller har brug for lys og skal placeret rigtigt i forhold til solen for at yde bedst muligt. Solceller er for mange en god investering,  da de har en lang levetid, og de fleste leverandører tilbyder en effektgaranti på 20-25 år. Det gør det til en af de energiformer,  der har den længste levetid.

En generel misforståelse som kan afholde nogle fra at investere i solceller,  er at de kun virker, når solen skinner. Det er dog vigtigt at vide,  at solceller også kan producere energi når det er overskyet. Solceller virker ved at optage solens energi og omdanne den elektricitet.  Jo mere solen skinner, desto mere vil de producere.

Pris på solceler
Priserne på solceller er meget forskellige alt efter hvilken leverandør du vælger, og de afhænger også af hvilken kvalitet og ydelse man gerne vil have. Som regel skal man regne med, at prisen vil ligge på minimum 70.000. Det er en relativt stor investering for det fleste, men der er dog gode muligheder for at et solcelleanlæg kan tjene sig hjem i løbet af 10-15 år ved at give en stor besparelse på din elregning. I perioder hvor der er meget sol, har du endda muligheden for at sælge overskydende strøm til elnetværket.

Du kan læse meget mere om solenergi og andre former for grøn energi på Greenmatch.dk