Tag på rundrejse i Indien og besøg et af verdens vidundere, Taj Mahal

Tips til attraktioner og oplevelser i Indien

Indien er mangfoldighedens land. Her mødes modsætninger. Det er både larm og stilhed -forbrydelser og klogskab – ekstrem rigdom og ekstrem fattigdom.

Da du kan rende ind i lidt af hvert, er det er vigtigt at vide, hvor du tager hen og med hvem. For at gøre det nemmere og mere sikkert for turister at rejse rundt i Indien, organiserer flere rejsebureauer oplevelsesture af flere dages varighed, så du kan lægge bekymringerne på hylden og nyde din rejse.

Der er mange forskellige rundrejser i Indien at vælge mellem og det kan være svært at vælge, hvad man skal se. Derfor kommer her nogle idéer til seværdigheder og oplevelser, du ikke må gå glip af:

Krydderihaver i Kerala

Kerala tilbyder en blid introduktion til Indien med mindre byer, lavere befolkningstæthed, et langsommere tempo og et renere miljø. Bo på en te-gård i det vestlige Ghats, hvor du også kan se vilde elefanter og besøge krydderihaver. Tag derefter videre til stranden i smukke Varkala.

Vandreture i Himalaya

Den højtliggende ørken Ladakh har en rig buddhistisk kultur og byder på fantastisk vandring om sommeren. Det er en chance for at se en livsstil, der ikke har ændret sig i århundreder. De fleste organiserede ture inkluderer vandreture kombineret med besøg i små landsbyer, middelalderlige klostre og borge. Og når du nu er i området, så grib muligheden for at sejle ned ad den storslåede Indus-flod.

Besøg Taj Mahal

Denne seværdighed har du uden tvivl hørt om før. Taj Mahal er et elfenbenshvidt marmormausoleum på den sydlige bred af Yamuna-floden i den indiske by Agra. Besøg Mogul-kejseren Shah Jahans æteriske hvide mausoleum om morgenen – begravelsesstedet for hans elskede kone Mumtaz – og udnyt eftermiddagen til at besøge I’timād-ud-Daulahs grav, kendt som “Baby Taj”, og se solen gå ned over Taj Mahal fra floden.

Te i Mumbai og skaldyr i Goa

Hvis du ikke har råd til at bo på Taj Mahal Palace i Mumbai, så tag forbi til eftermiddagste eller en drink i Sea Lounge. Der er åbent for alle.
Tag et afbræk fra byens hektiske tempo i det sydlige Goa, hvor fersk fisk og skaldyr koges op i strandhytter og cykler kan lejes til ture i rismarkerne på vej til portugisiske kirker.

Kør med langsom-toget

Intet besøg i Indien er fuldendt uden at prøve de indiske jernbaner og deres organiserede kaos. Rejs inter-city natten over eller tag et smalsporet lokomotiv til bjergene. Du kan enten bestille togturen direkte hos de indiske jernbaner eller hoppe på en organiseret tur.