Sov dig til et bedre helbred

kontinentalseng

Sover du ordentligt om natten? Det er et hyppigt spørgsmål at få stillet hos lægen, hvis man har dårligt immunforsvar, er stresset eller har svært ved at koncentrere sig. Det forholder sig sådan at du faktisk kan sove dig til et bedre helbred. Her får du 4 tips til, hvordan du får en bedre nattesøvn.

Dyrk rigeligt med motion

Det er ikke raketvidenskab, det skal dog stadig fastslås, at motion er en god vej til at få en bedre nattesøvn. Når du belaster din krop i form af motion, udmatter du musklerne, hvilket betyder at du har lettere ved at falde i søvn om aftenen.

Studier har også fastslået at folk der regelmæssigt dyrker motion, kan koncentrere sig i længere tid af gangen.

Vær varsom med kaffen

For mange af os, er en kop kaffe en fasttømret del af morgenrutinen, det er som sådan også fint nok – så længe du ikke drikker for meget kaffe. Forsøg at få din nødvendig dosis koffein så tidligt på dagen så muligt. Drikker du kaffe om aftenen, har kroppen svært ved at falde til ro, hvilke gør det endnu svære at falde i søvn.

Vælg en seng af ordentlig kvalitet

Din seng har også noget at skulle have sagt. Der er forskel på, om du køber din seng i Bilka, eller du køber en i rigtig sengeforretning. Et bud på en god seng, er en kontinentalseng. Den er bygget op i tre lag. En boxmadras en normal madras og en topmadras. Alle disse lag gør en kontinentalseng ekstra komfortabel, og kan med stor sandsynlighed forbedre din nattesøvn.

Luft ud i soveværelset

Du bør dagligt lufte ud i dit soveværelse – ikke kun pga. hygiejnen men også fordi at det er nemmere at sove i et lettere afkølet rum. Det er optimalt at sove i en temperatur på mellem 14 og 19 grader. Dit soveværelse skal altså gerne være en smule køligere end hvad de resterende værelser i hjemmet typisk er.