Sådan gør du din bolig mere bæredygtig

Untitled design (7)

Ønsker du at beskytte klimaet og gøre dit hjem mere miljøvenligt? Læs her en guide til hvordan du kan optimere bæredygtigheden på dit hus.

Isolering

Det kan både betale sig for din økonomi og for klimaet at sørge for, at dit hjem er godt isoleret. Hvis isoleringen af dit hjem er mangelfuld, vil det nemlig betyde, at du er nødt til at skrue mere op for dine varmekilder, hvilket både har betydning for din elregning såvel som for miljøet.

For at reducere dit energiforbrug, er det vigtigt at dit hus er godt isoleret. Dette betyder at både gulv, ydervægge og loft er i stand til at holde på varmen. Hvis du ikke mener at isoleringen i dit hus er tilstrækkelig, kan det være nødvendigt at investere i en opgradering.

Du kan for eksempel investere i et isolerende lag mineraluld, eller såkaldte varmvægsplader, som er nemme at sætte op. Du kan også gå grundigt til værks og investere i et isolerende undergulve, som forhindrer kulden i stige op fra det underliggende terræn.

Grønne varmekilder

I et koldt land som Danmark, er det nødvendigt at opvarme hjemmet en stor del af året. Derfor er det vigtigt at tænke over hvilken varmekilde, der er bedst egnet til dit behov, samt hvad der er bedst for klimaet.

Der findes mange forskellige måder at opvarme et hjem, herunder fjernvarme, brændeovn, varmepumpe, og oliefyr. Ikke alle disse metoder er dog lige gode for klimaet. Fjernvarme er i de fleste tilfælde et godt bud, hvis man gerne vil beskytte klimaet, men samtidig holde huset varmt om vinteren uden en kæmpe varmeregning.

Solceller

Hvis du gerne vil investere i en helt forureningsfri energikilde, kan det være at du skal overveje at købe solceller. Solceller kan installeres på taget af dit hus, og derefter omsætte solens stråler til energi, som du kan bruge i dit hjem.

Faktisk kan 10 kvadratmeter solceller spare cirka ½ ton CO2 om året. Solceller er desuden en god investering, da de har lang levetid og lave vedligeholdelsesomkostninger. Der er som regel omkring 25 års garanti på solceller, så ofte kan investeringen også sagtens betale sig økonomisk.