sådan finder du det billigste lån

Sådan finder du det billigste lån!

Det er de færreste mennesker, der er født så rige, at de aldrig har brug for at låne penge. For os dødelige, er det noget vi alle skal her i livet. Derfor er det også vigtigt at vide, hvordan man finder det billigste lån, når man skal låne penge.

Konsekvenserne ved ikke at vide, hvordan det billigste lån skal findes, kan være fatale. Du har sikkert set programmer på TV, hvor familier og enkeltpersoner er kommet i økonomisk uføre. En af grundene er naturligvis dumhed, men også uvidenhed. Uvidenhed om omkring, hvordan det billigste lån findes.

Lån penge – sådan gør du

Når folk går ud og skal låne penge, er der mange der tror, at de skal kigge efter renten på lånet. Renten på lånet er naturligvis en vigtig faktor, men det er helt forkert, hvis man tror, at det kun er renten, man skal kigge efter.

Det er nemlig sådan med lån, at renten kun er én af flere omkostninger, der kan gøre at lånet bliver dyrt. Mange sammenligner det med, at det også er forkert kun at kigge efter, hvor langt en bil kan køre på literen, når man skal kigge på bil.

Med en bil, er det også vigtigt at kigge efter forsikringspriserne, reservedele, ejerafgift og så naturligvis bilens pris. Med et lån er det ligeledes vigtigt, at man kigger efter alle de omkostninger, der er forbundet med lånet.

Udover renten, kan der eksempelvis være følgende omkostninger:

  1. Oprettelsesomkostninger: Det vil sige de penge, det koster overhovedet at få oprettet lånet.
  2. Administrationsomkostninger: De omkostninger, banken tager for at administrere dit lån.
  3. Betalingsgebyrer: For eksempel kan der være PBS gebyrer

Nu tænker du sikkert, at det er besværligt at skal kigge alle omkostninger igennem. Og ja, det er helt rigtigt. For at gøre det nemmere, er det ved lov i Danmark sådan, at alle finansielle virksomheder skal oplyse det såkaldte ÅOP på deres finansielle ydelser.

ÅOP står for: De årlige omkostninger i procent. ÅOP medregner således alle omkostningerne på lånet. Når du skal finde og sammenligne lån, er det derfor vigtigt, at det er ÅOP du benytter dig af. Og ikke renten.

Selvom renten måske er lav, kan de andre omkostninger nemlig godt være så høje, at lånet bliver meget dyrt alligevel. Og så er det, at du måske kommer til at sidde i en af de populære TV-programmer en skønne dag.

Konklusion: Altid ÅOP frem for renten.