Sådan bruger du et forbrugslån korrekt

 

Colourful_shopping_carts

Et forbrugs lån er beregnet til specielle situationer og har en meget høj rente hvis det ikke bruges korrekt. Man kan derfor hurtigt komme ind i en ond økonomisk cirkel hvis lånet ikke bruges korrekt. Er du ikke klar over hvornår man skal gøre brug af et forbrugslån fremfor blot at spare på sine penge, så læs med her. I dette indlæg vil der blive gennemgået hvad et forbrugslån bruges til og hvordan du undgår en ustabil økonomi med mangel på sammenhæng i mellem indkomst og udgifter.

Dette skal du ikke bruge et forbrugslån til

Der findes mange grunde til at have brug for et mindre lån, men mindst lige så mange grunde til at lade vær og blot spare på pengene. Du har eksempelvis fundet en rigtig flot trøje eller en ny mobil du godt vil forkæle dig selv med, men kontoen er desværre ved at være i bund. Denne situation gør det utrolig fristende at tage et sms lån eller lignende. En situation som denne er dem der kan give dig problemer, da du låner penge til noget som du på normalvis ikke har råd til. Du strækker dig altså udover dit normale budget, for noget som ikke er livsnødvendigt for dig. Dette er lån som er sværer at komme af med igen, da forbrugslån er beregnet til at være korte lån på omkring 1 måned. Når du går udover dit normale budget ved at låne, er der stor sandsynlighed for at du kommer i økonomiske problemer måneden efter og her starter den onde cirkel.

Hvis du alligevel vælger at låne til at få lidt flere penge at have det sjovt for, så sørg altid for at låne hos en anerkendt virksomhed såsom VIVUS.dk. Du kan let komme ud for at nogle virksomheder snyder dig ved at opkræve forudbetalte gebyrer og aldrig udbetale dit lån.

Sådan bruger du et forbrugslån korrekt

Et forbrugslån er lavet som en mulighed for at du kan låne penge i en kort periode hvis der skulle opstå akutte nødsituationer. Renten på et forbrugslån er højt og det er derfor vigtigt at du ikke låner til noget som du på normalvis ikke har råd til. Det er eksempelvis en fin idé at låne hvis du får en uforudset regning som du ikke kan betale før næste lønning. Det er ligeledes i orden at bruge et lån hvis du har planlagt en rejse men finder ud af at du kan spare penge hvis du køber den sidst på måneden, da du allerede har sat penge af til det i dit budget men blot først får pengene på lønningsdagen. Du kan ligeledes tage et kort lån hvis din løn er forsinket, blot husk at betal tilbage når du får fingrende i din løn.

Lån er ikke en dårlig ting, det kan hjælpe dig i rigtig mange situationer. Så længe du husker at tage lån på en ansvarlig og fornuftig måde.