Online lån – den komplette guide

Det er blevet populært at optage lån på internettet. Søger du på online lån eller blot på lån på internettet, vil utallige af låneudbydere dukke op, og der kommer jævnligt flere til. Online lån er både nemme og hurtige at optage, men det er altid vigtigt at overveje et lån nøje. Du vil herunder få en gennemgang af de fordele og ulemper, der kan være i forbindelse med online lån. Eller du kan gå ind på Lånio.dk og læse mere om de forskellige lånetyper, og hvad du skal overveje i forbindelse med lån.

Online lån – hvad er det?

Online lån er lån, som du optager hos en af de mange online låneudbydere. Online lån har mange navne, og du kan derfor støde på navne som kviklån, forbrugslån, minilån mm. Med disse online lån står du ikke til ansvar for, hvad lånet skal bruges til, og du kan derfor bruge det til lige netop dine behov. Både lånets størrelse samt løbetid vælger du som regel selv. På denne måde kan du skræddersy lånet til dine behov.

Du kan også få et online samlelån, hvor du kan samle flere lån og på den måde spare penge, fordi du ikke skal betale gebyrer til flere lån. Du kan få samlelån her: Samlelaan.net.

For at optage lånet kræver det, at du har et gyldigt NemID, og at du har adgang til internettet. Du kan derfor optage lånet via din smartphone, computer eller tablet. NemID bruger du til at underskrive låneaftalen, det er nemlig din elektroniske underskrift. Det tager kun få minutter at ansøge om et online lån og få svar på, om du er godkendt. Er du godkendt til lånet, vil du kunne se pengene på din konto i løbet af få timer eller højst 2 dage.

Fordele ved online lån

Når du optager et online lån, findes der en række fordele, som er følgende:

  • Det er hurtigt, da alt foregår online
  • Du kan gøre det når som helst og hvor som helst
  • Du kan bruges pengene til lige det du vil
  • Det er nemt at blive godkendt til lånet
  • Du sparer tid på at gå i banken og afholde møde med din bankrådgiver

Ulemper ved online lån

Det er altid vigtigt at overveje et lån nøje, så ikke det sætter dig i en økonomisk dårlig situation. Der findes lige såvel som fordele også en række ulemper ved at optage et online lån. Disse ulemper er følgende:

  • Renten er høj
  • Lånet kan blive dyrt grundet renten og flere gebyrer
  • Du kan ikke rådgivning til lånet
  • Du skal ikke stille sikkerhed for lånet