Når man ikke siger “Godt du kom”…

Hvis der er indbrud i hjemmet, så siger man helt sikkert ikke “godt du kom”. Er du en af dem , der har haft indbrud, så ved du helt sikkert hvad jeg mener (og i andre kan nok tænke jer til det). Og har man haft indbrud for nylig, så er der særlig god grund til at øge indsatsen for at forhindre at der kommer flere ubudne gæster. Statistikken siger nemlig at 8% af de husstande, der har haft indbrud, bliver udsat for det igen, inden for bare et år.

Hvad skal man gøre for at forebygge indbrud?

billigsikring.dk kan man købe flere forskellige produkter, som kan gøre det sværere for tyven at komme ind. Hvis du har en gammel lås i døren, trænger den til udskiftning. Der er sket meget med udviklingen af låse, hvilket betyder at de låse man kan få i dag, er meget mere sikre end dem man fik for bare 10-15 år siden. De gamle låse har tyvene ikke problemer (hvert fald ikke de dygtige af dem), og mange ser det dårligt som en forhindring. Derudover er store åbne glaspartier lokkende, hvis man smadrer dem, er det jo nemt nok at komme ind. Det larmer selvfølgelig at smadre en rude, men hvis man bor uden for storbyerne kan afstanden til naboen nemt være så stor, at det ikke er noget som de bemærker (og som derfor ikke forhindrer tyven i at gøre det). Her kan man købe “fængselstremmer”, som man kan sætte i vinduesrammen, så det ikke er ligetil at kravle ind.

Boligen skal altid se beboelig ud

Hvis du skal være væk fra boligen i længere tid, er det en god ide at tænke hvordan du forlader boligen. Hvis man kigger ind af vinduerne, skal der helst se beboeligt ud. Det vil sige at det er en dårlig ide at rydde op, så man kan se at der ikke er nogen hjemme. Samtidig er det vigtigt at man sikrer sig at der bliver tændt lys om aftenen rundt omkring i huset, helst på forskellige tidspunkter, så det ser mere naturligt. Og sørg for at tænd/sluk urene ikke kan ses udefra, for det er jo nærmest en invitation til tyvene.

Hvis man ikke har prøvet at have indbrud, så skal man, udover at glæde sig, tænke over hvor meget det ødelægger at have ubudne gæster. Mange undervurderer hvor mange uerstattelige ting, de faktisk ejer, ting der gået i arv og lignende. Og de er altså ærgerlige at miste.