Minimalismens fordele – Er det noget for dig?

Få foretaget en energirenovering i dit hjem for at mindske dine udgifter

Minimalistisk tankegang

Minimalismen er et udtryk for en tankegang, som er blevet mere og mere udbredt i flere dele af verden – specielt i de Skandinaviske lande, inklusiv Danmark, hvor man ser spor af minimalismen på flere områder. De fleste mennesker tænker nok på dét at have færre materielle ting i sit liv, når de hører ordet minimalisme.

Minimalistisk tankegang

Minimalisme indebærer bl.a. aktivt at tage stilling til værdien af de ting man har og vurdere hvor vigtige de egentlige er i ens liv samt hvorvidt man kan nøjes med mindre. Minimalisme handler derfor blandt andet om at skille sig af med overflødige ting (I modsætning til storforbrugere og samlere).

Mange mennesker har utroligt mange ting i deres hjem, som de ikke har brug for eller måske endda aldrig bruger. Det kan eksempelvis være ti par sko, fremfor tre par, eller flere tasker og kjoler end man egentlig når at få brugt. Minimalister prioriterer oftest at have få, men vigtige og nødvendige, ting, end en masse overflødige ting.

At prioritere hvad man bruger penge på

Selvfølgelig er det en økonomisk fordel at skille sig af med diverse materielle ting. Man kan spare mange penge, ved at leve med mindre, som i øvrigt betyder, at de penge kan bruges på vigtigere ting, såsom rejser og oplevelser med betydningsfulde mennesker og, for dermed at skabe minder, som man med garanti vil kunne huske tilbage på om mange år.

Man undgår eksempelvis at betale for TV- licens eller TV- kanaler, hvis man skiller sig af med fjernsynet. Derudover er det en fordel at tænke på økonomiske og længerevarende løsninger, som et lavt energiforbrug, vha. eksempelvis energirenovering.

Personlig udvikling gennem minimalisme

Frem for at se minimalisme som nogle bestemte leveregler, skal den nærmere ses som en måde at tænke på. Der er utallige fordele ved at leve en minimalistisk livsstil og fordelene varierer selvfølgelig fra person til person.

I starten kan det måske virke skræmmende at skulle skille sig af med så mange ting, men når man har tilvænnet sig følelsen, vil man formentlig opnå større mental frihed, hvor man er i stand til at kunne være mere nærværende og til stede i nuet.

Højere livskvalitet

Da man bruger mindre tid på at tænke på materielle ting, vil man få mere tid og energi til sit egentlige liv, samtidig med at man vil have færre bekymringer og pligter relateret til de ting eller aftaler, som man ellers har haft.

Ved at sortere fra, bliver det mere klart for én, hvad man værdsætter i livet og hvad der i virkeligheden er vigtigst for én. Dette vil give en større følelse af selvtillid, der medfører lyst og mod til at udleve de mål og drømme man nu måtte have.