lån penge

Mikrolån – kan være behjælpeligt når du skal bruge pengene her og nu

 

Vi har alle prøvet det, man står sidst på måneden og pengene rækker ikke. Man har enten brugt for meget eller tjent for lidt og det kan i høj grad være frustrerende og en kæmpe byrde, ikke at kunne betale regninger eller få mad på bordet.  Står du nu i samme situation, så læs med her og hør hvordan mikrolån kan blive dagens helt.

Hvad er et mikrolån?

Et mikrolån ligner meget et normalt forbrugslån, der er blot et par enkelte forskelle. Beløbet man låner er normalt kun mellem 100-7.000kr og låneperioden spænder over 1-30 dage. I første omgang vil man højst sandsynligt kun låne et mindre beløb, som vil blive hævet alt efter hvor mange lån man har betalt tilbage før.

For at tage et mikrolån skal man for det meste ikke stille en sikkerhed, men som med alle andre lån er det ikke muligt at optage et mikrolån hvis man står i RKI.

Det kan et mikrolån gøre for dig

Det er et lille lån med en kort lejeperiode, så det er ikke et lån man bruger til eksempelvis at købe en ny bil eller nye vinduer til huset. Hvad bruger man så et mikrolån til?

Der er selvfølgelig ikke regler for hvad du må bruge dine lånte penge til men, på normal vis bruges mikrolån primært til at betale eksempelvis uventet regninger, til en taxa ved nødsituationer eller hvis bilen går i stykker uventet.

Sikkerhed ved et mikrolån

Sikkerheden ved et mikrolån er lige så højt som ved ethvert andet lån der tages over computeren. Mange låneudbydere kræver at der bruges NemId til underskrivning af lånet, men ligeledes for at sikre at det kun er dig der har adgang til at låne i dit navn. Du skal derfor ikke være nervøs for niveauet af sikkerhed når du tager et mikrolån.

Det betyder ikke at det ikke kan gå galt, det er vigtigt at tage en lånevirksomhed der er troværdig. Låne branchen har en del fuskere og det er derfor yderst vigtigt at du tænker dig godt om før du vælger hvem du låner fra. Det kan i tilfælde, være en god idé at låne fra lidt større virksomheder, der ligeledes har anmeldelser online fra andre.  Det største kendetegn ved at en lånevirksomhed vil snyde dig, er hvis de beder om låne gebyret, før du har modtaget pengene. I den danske låne branche skal man aldrig betale gebyret før man får sine lånte penge.