Skal man låne til sine drømme? Nej

Hold dig fra lån til materielle goder

Måske er det i virkeligheden ikke så meget et spørgsmål, om det som sådan er noget du lige står og mangler. Det er nok nærmere et spørgsmål om noget, du lige står og drømmer om.  For du kender sikker også den der følelse af, at alle de gode tilbud ramler ned over dig, lige når du ikke har råd, og når du så har råd, så er der ingenting, du har lyst til at købe. Det plejer at være en klassiker. Og for mig er den sikker hver gang.  Når det er en dyr måned med mange regninger, som forsikring, a-kassekontingent, varme-og el-regning  og fitnessabonnement, så kan jeg være helt sikker på, at alle de gode tilbud hiver og flår i mig fra alle ender og kanter, og jeg er ved at blive sindssyg over ikke at kunne slå til, for lige så snart måneden er gået, regningerne er betalt, og  den nye løn tikker ind på kontoen, så er alle de gode tilbud væk. Forsvundet som dug fra solen. Sidder du derfor også ofte med selv samme irriterende følelse, så kan du måske blive fristet til et lån. Men er det en god idé?

Hos forskellige udbydere, bliver du lokket med hurtige kontantlån. De lokker med, at du har råd til at slå til ved gode tilbud, selv i dyre måneder, hvor der er flere udgifter end normalt. Dagen efter du har sendt din låneansøgning, så har du nemlig pengene til rådighed på din konto. På den måde, mener låneudbyderne, at du behøver derfor ikke længere ærgre dig gul og blå over alle de gode tilbud, der slipper ud af dine hænder. Så længe du ved, at du har pengene til at betale lånet tilbage i måneden efter, så er alt nemlig godt. Men er det en god idé? For har du ikke pengene nu, hvorfor skulle du have dem, når lånet skal betales tilbage?

Ofte skal lånet har nemlig betales tilbage på 30 dage.  Betaler du derfor lånet tilbage inden for 30 dage så er alt fryd og gammen. For i mange tilfælde, kan du låne pengene til 0 % i rente og uden gebyrer. Men kan du ikke betale, falder hammeren. Og så bliver det dyrt. Esktraomkostninger, som du ikke har råd til, vil sandsynligvis hobe sig op. Kvit og frit.  Du kan altid læse mere om finansielle tjenester på finanstilsynet.dk

shopping