spar penge

Hurtige tips til at sænke el- og varmeregning

Her i sommermånederne er det minimalt, hvad danskerne forbruger af varme i sit hjem. Selvom det indtil videre ikke har været den varmeste sommer i mands minde, er behovet for radiatorer på højtryk langt fra en nødvendighed. I forbindelse med dette skal man naturligvis også være opmærksom på at minimere de småudgifter, som kan gøre varmeregningen større.

I det følgende vil vi give dig en række tips til, hvordan du kan sænke dit forbrug i hverdagen. De forskellige tips vil både være tips, som kan justeres fra dag til dag, men kan også være tips, som på længere sigt vil sænke dit forbrug og din varmeregning.

1. Brug pæren til at vælge pærer

Når du skal vælge pærer til din lampe, kan der på langt sigt være mange penge at spare, hvis du vælger den rigtige pærer. Nogle pærer er nemlig langt mere energi- og miljøvenlige end andre og der kan derfor være mange penge at spare.

2. Invester i grønne energiløsninger

Hvis du virkelig vil gøre en stor indsats for miljøet, vil en investering i en grøn energiløsning være den rette måde at gøre dette på. En sådan en investering vil dog ligge i et noget andet prisleje, end ved at købe energivenlige sparerpærer til din lampe. Det kan eksempelvis være, at du ønsker at investere i en varmepumpe som grøn energiløsning, hvilket kan løbe op i en investering på 100.000 kr.

En varmepumpe vil dog tjene sig selv hjem på sigt, da den er langt billigere i drift end mange andre opvarmningsformer.

Husk endelig på at være opmærksom på energitilskud til investeringen i den grønne energiløsning.

3. Brug ovnen korrekt

Der er flere opvarmningsmuligheder med din ovn, end du lige går og tror. Mange danskere vælger at varme sin ovn på, inden man putter maden ind. Dette er dog ikke nødvendigt. Du kan sagtens putte maden ind i ovnen og bruge opvarmningstiden til at varme din mad op. På samme måde kan du også slukke for ovnen 5-10 minutter før, du normalt ville, da eftervarmen sagtens kan bruges til at opvarme maden yderligere.

Der er muligvis ikke markant mange penge at spare pr. gang, men ser man på, at mange danskere bruger ovnen op til 4-5 gange om ugen, er der mange penge at spare på langt sigt.

4. Tø maden op i køleskabet

Hvis du vælger at tø mad op fra fryseren i køleskabet, vil den frosne mad bidrage til nedkøling af dit køleskab. Køleskabet har med stor sandsynlighed ikke nok varme til, at din mad ikke vil tø, men samtidig sprede den kulde, som er optaget og fordele det til andre steder i køleskabet.

5. Standby knapper

Når man ser TV om aftenen og er på vej i seng, vil rutinen med stor sandsynlighed være, at du blot slukker TV’et og hopper i kassen. Men dit TV vil stadig bruge strøm, hvis standby knappen ikke er slukket. Vær derfor meget opmærksom på dette.

Dette var vores 5 tips til, hvordan du kan sænke dit forbrug i hverdagen og spare mange penge. Følger du disse trin i en længere periode, bør du kunne mærke en forskel og have et større økonomisk rådighedsbeløb.