shopping-aalborg (1)

Her kan du shoppe i Aalborg

Aalborg er i sandhed en shoppers paradis, hvis du spørger mig. Her finder du alt fra historiske gader, hyggelige shoppingcentre og udsøgte specialbutikker. Men ikke nok med at du kan shoppe alt i Aalborgs butikker og centre, så er der også en helt speciel atmosfære i Nordjyllands hovedstad, du bare ikke finder ret mange andre steder.

Det er en stemning af intimitet, imødekommenhed og hygge, som er med til at gøre Aalborg til en af mine yndlingsdestinationer, når der skal holdes ferie i Danmark. Hvis du er så heldig at skulle tilbringe lidt tid i den skønne by, men ikke ved, hvor du finder de bedste butikker, så frygt ej. Nedenfor har jeg lavet en guide til de bedste steder at shoppe i Aalborg, så du ved, hvor du skal gå hen, når shoppetrangen melder sig.

Aalborg midtby og gågader

Hvis du elsker summen af liv og mennesker, når du shopper, så skal du slå vejen forbi Aalborg midtbys to største gågader: Bispensgade og Algade. Selvom de to gågader løber parallelt med hinanden gennem hyggelige Aalborg, så er de meget forskellige. Bispensgade byder på de største kædebutikker, menneskemylder og et utal af modebutikker, cafeer og interiør. Kort sagt har Bispensgade noget for alle aldre og summer af liv fra morgen til aften.

Hvis du derimod vælger at slentre ned ad Algade, betræder du faktisk et stykke af Aalborgs historie. Algade er nemlig en af Aalborgs ældste gader, og her kan du udover de mange butikker også opleve et stykke af byens historie. På Algade ligger selvfølgelig også mange attraktive butikker såsom stormagasinet Salling, men hvis du vil have en lille pause fra shopping i Aalborg, så skal du slå et smut forbi Gråbrødrekloster Museet. Det underjordiske museum byder på en masse spændende fortællinger, og tilgås via en elevator på Algade.

Alt shopping samlet et sted

Om du mangler et sted at shoppe i læ for det danske vejr, eller du bare leder efter et bredt udvalg af butikker i Aalborg samlet under et tag centralt i midtbyen, så er Friis Shoppingcenter helt klart et besøg værd. Her er alt indenfor modetøj, interiør, elektronik og mad, og det er også i Friis Shoppingcenter, at du finder Magasin i Aalborg.

Når du er træt af at shoppe i alle de skønne butikker, kan du tage et velfortjent hvil på en af de hyggelige cafeer, der ligger inde i shoppingcentret. Har du taget bilen ind til Aalborg, er det muligt at benytte Friis Shoppingcenters parkeringskælder, hvor du er sikret nem parkering midt i Aalborg midtby.

Shop i specialbutikker i Nørregade og Søndergade

Hvis det er specialbutikker og håndlavet keramik du leder efter, så skal du smutte en tur ned ad Nørregade og Søndergade. De to gader ligger i forlængelse af Aalborg midtbys gågade, Algade, og er kendte for deres charmerende facader og inspirerende butikker.

I disse gader, som også er kendt som Aalborgs latinerkvarter, er du garanteret intimitet, unikke produkter og en charmerende stemning. Butikkerne, der ligger her, er selvstændige, så specialvarer og unika er en selvfølge, og servicen helt i top. Hvis du går og leder efter håndlavede smykker, unikt interiør til hjemmet eller brugskunst, så kan du shoppe det hele på Nørregade og Søndergade i Aalborg.