Ferie i norden

ilulissat-06-1Vi ønske alle at have mindeværdige oplevelser. Disse kan skabes i baghaven, ude i landet, nede sydpå og ikke mindst oppe nordpå. Om man ønsker at komme til det sydlige Skandinavien der er mest kendt for utilregneligt vejr, oppe i nærheden af sne, eller helt op i højderne til isen, er der masser af muligheder at finde.

Der kan være forskellige meninger om hvad en minde skal være. Skal det inkludere de mennesker du er med og holder af? Skal det være det land eller område man begiver sig rundt i? Eller er den bedste løsning en kombination hvor man efterfølgende kan dele mindet om det sted man har besøgt?

Muligheder og aktiviteter

Vi kender alle til de klassiske nordiske muligheder i Sverige, Norge og Finland. Der er forskellige skisportssteder, varme kilder i midten af al is og sne, varmestuer/ saunaer placeret ved vandhuller så man kan tag en kold dukkert og ikke mindst slædehundene og nordlys på Grønland.

Men hvad med alle de aktiviteter vi ikke lige kender til? Hvad med Heliskiing, hvor du kommer helt op i højderne og har en udsigt der gør du aldrig vil ned igen. Denne aktivitet er et stort hit på Grønland for alle erfarne skiløbere. Her er ingen pister, sneen ligger som den er faldet og man kan selv styre sin rute og udforske nyt territorium.

Oplevelser handler om at prøve noget nyt, og gerne sammen med andre. Det er altid sjovere at dele og være en del af en oplevelse, og derefter kunne genfortælle det hele som om man er der igen.

Kulture

Selvom to lande grænser op mod hinanden, kan man stadig opleve et kæmpe kultur chok. Dette er oftest i forbindelse med madkulturen. De forskellige lande har også forskellige dyreliv og adgang til forskellige råvare. Dette kan give mulighed for nogle nye retter man ikke havde forstillet sig.

Udover maden, er et af de mest hyppige samtale emner når man kommer hjem fra en ferie befolkningen. Det kan være om hvordan deres salgsmetoder er, hvordan kundeservicen fungere, hvordan det føles at gå rundt på gaden blandt lokalbefolkningen. Nogle kulture er kendt for at kigge ned i jorden når de går forbi, andre for at stå med åbne arme og klar på at introducere deres land og dens muligheder.

Det kan være meget overvældende hvis der er for stor forskel, men her er det vigtigt man gør sig klar på at tage imod det hele. Sug alt til dig og bliv en del af kulturen. Du vil opleve nye sider af dig selv, og muligvis savne hvordan det hele fungere når du kommer hjem.