Få dit livs safarioplevelse I Tanzania

Safari-i-Tanzania

Er du træt af regn og kulde, mørke nætter og en stresset hverdag? Zoologisk Have har du besøgt et utal af gange, og den lokale svømmehals plastik palmetræer i hjørnet giver blot et falsk indtryk af, at du befinder dig på en strand ved fjerne kyster. Drop de deprimerede tanker, og  tag på autentisk safari i Tanzania.

 Safari i Tanzania

Safari i Tanzania er noget ganske særligt, og du får ingen andre steder bedre mulighed for at se vilde dyr græsse i deres naturlige omgivelser. Det er som at træde direkte ind i tegnefilmen Løvernes Konge. Nu er du gæst hos dyrene. På en Safaritur i Tanzania kan du opleve “The Big Five” bestående af bøfler, løver, elefanter, leoparder og næsehorn. Sanserne er skærpet, og det giver et særligt kick, første gang du ser en løve jage en zebra, eller en elefantmor nusse om sin unge.  Man træder direkte ind i fødekædens naturlige system, hvor rovdyr lever side om side med græsædere og diverse fuglearter. Tanzania byder på de bedste muligheder for en indholdsrig rejse med gode muligheder for at kombinere dyrelivet og safaritogtet med afslapning ved den vidunderlige paradis-ø Zanzibar.

Den østafrikanske vildtvandring

Året rundt flokkes 1,5 million gnuer og over 200.000 zebraer og gazeller i søgen efter friskspiret græs. Vandringen går i en cirkulær rute fra den sydlige Serengetislette op til Kenyas nordlige Masai område. Turen er en faretruende rejse, hvor rovdyr ubarmhjertigt følger græsædernes søgen efter nyudsprunget græs. I maj/juni er de sydlige sletter udspiste og vildtvandringen begynder. Den helt store udfordring finder sted i juli, august og september, hvor gnuerne må krydse den faretruende Mara-flod. Her ligger krokodiller på lur, klar til at napse de krydsende dyr. Nogle gnuer bliver spist, mens andre lider druknedøden. De der overlever kan til gengæld friske sig i lækkert grønt græs i Kenyas Masai Mara, før turen atter går sydpå igen tilbage til Serengetisletten.

Paradis-øen Zanzibar

Zanzibar er en ø uden for Tanzanias kyststrækning. Øen hører til Tanzania og er et sandt paradis. Strandene er postkort værdige, og man finder for alvor den indre ro på en afslapningsferie hertil. Det emmer af selvforkælelse, når de mest travle gøremål i løbet af en dag er at vælge, hvilken bikini eller badebukser man skal iføre sig på stranden den kommende dag. Azurblåt hav, hvide sandstrande og svingende palmer med friske kokosnøder giver de bedste forudsætninger for en rejse med ren og skær afslapning som vigtigste attraktion på øen.