Pige syner til sangundervisning

Er du den næste Justin Bieber?

Vil du gerne forbedre din sangstemme, med ved ikke hvordan? Eller går du med en sangfugl i maven, og ved ikke hvor du skal starte henne? Denne artikel giver dig fem gode råd og værktøjer til at gøre din stemme bedre – og hvem ved, måske bliver du det næste store radiohit.

Syng, syng, syng og syng

Når du bruger din stemme, bliver den automatisk stærkere. At synge er noget som alle kan lære. Læringen består af flere dele, men er i høj grad en koncentration af muskelarbejde og hjernearbejde, så kast dig ud i det – øvelse gør mester, som man siger. Det er vigtigt at affinde sig med, at det ikke altid lyder fænomenalt, men det er heller ikke kønt, når små børn skal lære at spise med kniv og gaffel.

Træk vejret helt ned i tæerne

Når du fylder dine lunger helt op med luft, kan du både synge længere og kraftigere. Brug et par minutter om dagen på, at koncentrere dig om din vejrtrækning og sørg for at træk vejret helt ned i tæerne. Øv dig både på at trække vejret gennem næsen og munden – med tiden vil du automatisk blive bedre til det.

Hiv dig selv op

Dit stemmebånd har brug for støtte, og det er derfor vigtigt, at du har en god kropsholdning. Jo mere du folder kroppen ud og retter dig op, desto mere energi får du ud af din stemme. På den måde vil det også give dig mulighed for at komme helt op i de høje toner. Så hop op ad sofaen, og stil dig godt plantet på begge ben, før du synger.

Det kræver stærke muller

Træner du dine mavemuskler, kan du undgå at luften ryger lige så hurtigt ud af dig, som en ballon – du kan altså bedre kontrollere hvor hurtigt det skal gå. På denne måde prioriterer du din luft, så der er nok til at synge en lang linje. Teknikken er den bedste støtte du kan give din stemme, men det er også det sværeste at lære.

Få hjælp af en professionel

Det kan altid være en god ide, at få hjælp fra nogen der ved hvad de snakker om. De har selv været lige der, hvor du selv er nu. De kan guide dig til lige præcis det du har behov for at blive bedre til at synge. Med sangundervisning er du i sikre hænder, og er garanteret hurtige fremskridt og resultater.