Besøg Grønland mens den står stærkt

visit greenlandVi hører dag ud og dag ind om den globale opvarmning. Vi hører om hvordan indlandsisen smelter, havet vil stige og oversvømme store dele af fastlandet. Og som om det ikke var nok, er den is der smelter, hjemstedet for nogle dyr der ikke har andre steder at tage hen.

Grønland på norpolen, finder vi mange dyre racer, der ellers kun findes andre steder i verden i zoologisk haver. Som så mange andre arter, har de tilpasset sig nogle leveforhold, og dermed kan de ikke bare rykkes et andet sted hen. Det er dog ikke kun dyr, det gælder også planter.

Det er ikke fordi vi glemmer den grønlandske befolkning, men de har trods alt bedre mulighed for at flytte. Der er også delte meninger om hvor stærkt det går, om det kan nå at blive reddet, om det er helt forsent, og vi skal forberede os på det værste, på verden bliver oversvømmet.

Det er et smukt land

Mange tænker om Grønland, at det er fyldt med is, sne og har et ubarmhjertigt klima. Det er også sandt, men der er så meget andet. Du vil blive overrasket over den mængde dyreliv der er at finde, samt de grønne enge med et helt uovertruffen planteliv, der gør mange andre enge til skamme.

Er dette ikke nok, så er mulighederne for aktiviteter næsten uendelige. Det er bestemt ikke et land, hvor man kommer til at kede sig. Der er både det mere moderne samfund, men også mulighed for at kommer til at opleve det traditionelle Grønland som vi kender det med slæder og sæljagt.

Det at stå på toppen af en af de mange bjerge, giver et sus i maven. Man kan se horisonten i det fjerne, og det smukke farvespil over isen solstrålerne skaber. Ser man noget der minder om en gejser i det fjerne ude i havet, er det højst sandsynligt en hval i det fjerne.

Unikke naturfænomener

Som om alt dette ikke er nok, så har Grønland også nogle naturfænomener der ikke kan genskabes. En af de mest kendte er nordlyset. Her ser du partikler der danser hen over den sorte nattehimmel, du ser ikke de store bevægelser med det blotte øje, men bliver det filmet og spolet frem, kan man se hvordan det slanger sig langs himlen.

Derudover er det til at finde midnatsolen her. Da Grønland ligger så højt og så tæt på nord, er der tidspunkter på året, hvor solen aldrig går ned.