tjen-penge-online

5 tricks til at få mere luft i økonomien

I denne artikel tager vi dig gennem fem konkrete tips, som du nemt kan implementere i din dagligdag, så du får mere luft i økonomien. Disse tips er både for dig, som generelt har lidt for ofte minus på kontoen og dig som blot ønsker at trimme økonomien.

1) Netbank gennemgang

Det kan være en sund øvelse at printe en oversigt over alle posteringer fra sin netbank en gang hver måned. Gennemgå dem og dan dig et overblik over, hvad du bruger din penge på. Læg eventuelt beløb sammen fra samme type post (eksempelvis) takeaway, så du bliver klog på, hvor mange penge du bruger på det.

2) Tjen lidt ekstra penge

Der findes mange muligheder online, hvor du kan tjene penge online. Det er naturligvis ikke en formue, man tjener, men det kan være et rigtig godt supplement til lønnen. Deltager man i betalte undersøgelser, så kan det give råd til gavekort – og disse gavekort kan man så med god samvittighed bruge på lidt selvforkælelse (eks. lidt shopping eller takeaway).

3) Streamingtjenester på skift

Ofte får man spare-råddet om, at man skal droppe alle sine streamingtjenester – og det er naturligvis også den måde, man kan spare flest penge. Det kan dog være svært, hvis man har vænnet sig til at have adgang og samtidigt bruger tjenesterne meget. Dog vil de fleste kunne nøjes med at have en streamingtjeneste ad gangen. Har man haft Netflix i nogle måneder kan det godt være, man mangler lidt nyt indhold – så man kan opsige Netflix og skifte til en lignende tjeneste som HBO, Viaplay eller Dplay, som har noget helt andet indhold. Ofte koster de omkring 100 kr. stk., så man kan gå fra 4 aktive profiler til én, så har man hurtigt sparet 300 kr./md.

4) 30-dages reglen

Denne regel er blevet brugt meget overfor folk, som lider af købemani. Man kan dog også sagtens bruge den, selvom man ikke nødvendigvis er nået til der, hvor man vil kalde det en mani. Reglen er lavet for at undgå impulskøb, som man muligvis slet ikke havde brug for. Kort sagt betyder det, at når du gerne vil købe noget, så skriver du det ned på en liste. Når der så er gået 30 dage, må du købe det, hvis du har lyst naturligvis.

Man kan også sagtens “gradbøje” 30-dages reglen, så man har nogle forskellig dagsintervaller alt efter, hvor stort et køb, man vil gøre. Eksempelvis kan man lave:

  • 7-dages reglen, for køb på under 1.000 kr.
  • 15-dages reglen, for køb på mellem 1.000 kr. og 2.000 kr.
  • 30-dages reglen, for køb på mere end 2.000 kr.

5) Lav indkøbsliste

Det er et gammelt råd og det er sagt mange gange. Det er der dog en grund til, for det virker nemlig. Når man laver en indkøbsliste, går man mere målrettet efter de ting, man har brug for, hvilket nedbringer impulskøb.

Har du til vane altid at købe en masse slik og søde sager, kan det være svært at lade helt være, “bare fordi” man har en indkøbsliste med. Her kan du overveje at give dig selv lov til at købe en lille smule på indkøbslisten.