Her forklares reglerne for parkering på Frederiksberg

4 ting du skal være opmærksom på, når du parkere på Frederiksberg

Går lørdagen med en tur til Zoologisk Have i København? Skal du besøge cisternerne? Eller har du et møde på Falkoner Allé onsdag formiddag? Måske vil du et smut forbi Frederiksberg Have eller se på én af de mange lækre caférestauranter langs Àllegade eller Frederiksberg Àlle?

Lige meget hvad din tur indeholder af fornøjelser, så har man altid ét stort problem. Hvor skal jeg parkere, når jeg kommer ind til byen? Der gælder særlige regler for parkering på Frederiksberg, og derfor finder du her de ting, du skal være opmærksom på, når du parkere i den Københavnske bydel.

1) Hvad koster parkering på Frederiksberg?

Hvis du kun har et kort visit på Frederiksberg, så er de to første timers parkering helt omkostningsfrie, når bare du husker at stille p-skiven, inden du forlader bilen. Derefter koster en time 11 kroner, to timer 27 kroner, 3 timer 48 kroner og 4 timer 69 kroner.

Dertil kan købes en dagsbillet til 75 kroner eller en ugebillet til 360 kroner. Parkeringszonen gælder alle hverdage klokken 7-24 og lørdage klokken 7-17.

2) Nogle steder må du kun holde i 30 minutter

Det er desværre ikke tilladt at parkere i længere tid overalt på Frederiksberg. Man skal være opmærksom på, at der på nogle af de større veje såsom Gammel Kongevej, Falkoner Allé, Godthåbsvej og Peter Bangs Vej kun er mulighed for parkering i 30 minutter.

3) Det er gratis at parkere om søndagen

På visse dage er det heldigvis helt gratis at parkere på Frederiksberg. Alle søndage og på helligdage kan du gratis parkere din bil. Naturligvis skal du fortsat være opmærksom på regler om tidsbegrænset parkering eller privatparkering.

4) Parkering på fortov

Mens du gerne må parkere din bil med to hjul på fortovet (hvis køretøjet er under 3,5 tons), så må du ikke parkere din motorcykel på fortovet. Ligeledes må cykler og knallerter gerne holde på fortovene.