Her finder du tre gode tips til at leve end mere miljøvenlig livsstil

3 tips til en mere miljøvenlig levestil

Sommeren er ved at gå på hæld og dermed lægger vi også låg på en af årets tungeste tider for miljøet. Alene i juli måned er over 3,1 millioner passagerer gået ombord på et fly fra Københavns Lufthavn. Vi har alle kørt lidt mere for at se familie i fjerne egne eller bade i vandkanter, hvor vi normalt ikke kommer.

Tusindvis af grillpølser er blevet grillet ─ selv af sæson-vegetarer som ellers hævder at holde en plantebaseret kost det meste af tiden. Der er altså ingen tvivl om, at sommeren er et CO2-tungt festivitas, om end vi elsker den. Men faktum er, at klima-bølgen af gode grunde raser og vi er nødt til at gøre noget, for at passe bedre på vores jord.

Herunder finder du 3 tips til en mere miljøvenlig levestil.

Udforsk vores nabolande

Vi er stadig i en tid, hvor det, som trender allermest, er backpacking i Asien. Vi elsker sydens sol, at rejse langt og at opleve så mange på så kort tid som muligt. Men denne rejsestil er også ressourcetung, da vi konstant er i bevægelse med CO2-udledende transportmidler.

Ønsker du at rejse mere miljøvenligt, så se på mulighederne i vores nabolande ─ eller endda her i Danmark. Vi har et væld af fede oplevelser lige rundt om hjørnet, fra hvor vi befinder os. Tag på surfcamp i Danmark, på tur med snesko i Sverige eller på bjergvandring i Norge. Norden har masser at byde på!

Gå på genbrugsjagt

Alle vores indkøb kan groft set opgøres i to kategorier; nice-to-have og need-to-have. Stort set alt som blot kunne være fedt at eje, kan du købe som genbrug. I diverse genbrugsbutikker og på online secondhand-platforme kan du finde alt lige fra tøj og sko til møbler og keramik. “Èn mands skrald er en anden mands guld” lever altså i bedste velgående.

Drop produkter, der er skabt til at smide ud

Hvad har emballage, gavepapir og takkekort til fælles? De har alle en reel brugstid på max 30 sekunder. Altså er der tale om produkter, som mere eller mindre er skabt til at smide ud. Emballager kan ikke altid undgås, men når du har muligheden for at købe et produkt, som ikke er pakket ind i unødvendigt plastik, så er det en oplagt mulighed for et par plusser på klima-kontoen.

Gavepapir kan du nemt erstatte med materiale, der allerede har været brugt til et andet formål. Eksempelvis kan en gave sagtens pakkes pænt ind i en æske, som kan genbruges, i avispapir eller i stofrester fra eksempelvis aflagt tekstil. Takkekort kan du eksempelvis sende og gemme online.

Find flere tips til en miljøvenlig livsstil