Er dit barn klar til skolestart?

3 ting dit barn skal bruge til skolestart i 2019

Før eller siden sker det uundgåelige. Sommerferien er ved at nå sin ende. Klokkerne i skolegården er spændte på at ringe ind for første gang i skoleåret 2019/2020. Det kan være en svær tid for både børn og forældre. Særligt hvis der er tale om barnets første skoledag.

Ikke desto mindre handler det nu om for enhver forældre at klæde sine børn på til endnu en år med spændende læring, sjov, leg og ikke mindst lektier. For at gøre skolestarten så let som mulig, har vi samlet tre ting dit barn skal bruge til skolestart i 2019:

1. Skoletaske – det vigtigste udstyr

Skoletasken er dit barns bedste ven i skoletiden, og den når uden tvivl at blive skiftet ud nogle gange undervejs. Med den på ryggen har barnet altid det han/hun skal bruge lige ved hånden. Dertil kan den rigtige skoletaske skabe masser af glæde og motivation.

Når I skal vælge den rette skoletaske, bør I være opmærksomme på følgende faktorer: (1) tasken skal have en god ruminddeling, (2) den må ikke veje for meget, (3) den skal ikke være unødig stor, (4) den skal være så vandafvisende som muligt og (5) den skal falde i barnets smag.

2. Skriveredskaber og tilbehør

For at få en god start på det nye skoleår, har dit barn – eller teenager – selvfølgelig også brug for et lækkert penalhus fyldt med alt det basale: nyspidsede blyanter, kuglepenne og tuscher foruden linealer, viskelædere, kladdehæfter samt vinkelmåler, passer, lommeregner og en blyantspidser.

3. Computer til skolebrug

Computere og tablets er kommet for at blive i de danske folkeskoler. Det velassorteret penalhus er ikke længere nok, da vi nu lever i en digital tidsalder, hvor computeren er blevet til et mindst ligeså vigtigt værktøj som blyant og papir.

Er der barnets første skoledag, vil vi dog ikke anbefale, at du skynder dig ud og køber en PC med det samme. Med al sandsynlighed har skolen sendt jer en liste over de ting, som de forventer, at barnet har med på første skoledag, og der står meget sjældent computer på.