3 hurtige råd til dig der har bil

Som bilist og bilejer er der mange ting at skulle holde styr på. Hvilke bilforsikringer har man brug for? Hvor meget må de koste? Hvordan dækker de? Disse spørgsmål samt en masse andre er bare nogle af dem, som mange bilejere ofte tænker på. Disse tanker kan gå hen og blive til bekymringer, og bekymringerne kan udvikle sig til stress sammen med alle de mange andre gøremål og spekulationer vi har i vores travle og til tider stressede hverdag. Derfor vil vi forsøge at besvare nogle af disse spørgsmål kort og kontant her. Sådan så du hurtigt kan komme videre i din ellers så travle hverdag.

Hvilke bilforsikinger har man brug for? Dette spørgsmål afhænger meget af hvem du er som bilist, og ikke mindst hvilken type bil du har. Alle bilister i Danmark skal have den lovpligtige ansvarsforsikring. Dette skyldes, at det er blevet vedtaget, at alle bilister (uanset bil og/eller erfaring bag rattet) udgør en trussel for andre bilister og biler, når de er i trafikken. Ansvarsforsikringen, som dækker skader på andre bilister og deres biler, kan du derfor ikke slippe for at have. Derudover har mange danske bilister en kaskoforsikring, som dækker din egen bil mod skader. Har du en meget gammel bil, kan du dog spare denne type bilforsikring væk. Dette skyldes, at det bedre vil kunne betale sig at gå direkte til et autoværksted for så selv at betale for udbedringen af skaden.

Hvor meget må de koste? Dette afhænger helt og alene af din økonomi. En billig bilforsikring kan f.eks. sagtens være god. Dette kræver blot, at den dækker det den skal, dvs. det som du har brug for samt at den dækker det, som du forventer, at den dækker. Det er derfor vigtigt, at du læser det med småt inden du skriver under på en kontrakt om en bilforsikring. Alle forsikringssleskaber har nemlig deres egne små måder at lave bilforsikringer på, hvilket gør at indholdet, vilkårene og priserne varierer meget fra forsikringsselskab til forsikringsselskab.

Hvordan dækker de? Nogle af de forskellige dækninger er allerede nævnt ovenfor, men derudover kan det siges, at en glasdækning f.eks. dækker dine bilruder. Skulle du få et stenslag eller en anden form for mindre, som ikke kræver, at din bilrude skiftes ud, så dækker glasdækningen dig fuldt ud. Skal bilruden derimod udskiftes, så skal du selv betale selvrisikoen, ligesom det gør sig gældende med alle andre typer af forsikringer.